Evenementenbekers zijn een integraal onderdeel geworden van veel evenementen

Promocups | Evenementenbekers zijn een integraal onderdeel geworden van veel evenementen


Natuurlijk! Evenementenbekers zijn een integraal onderdeel geworden van veel evenementen, groot en klein. Of het nu gaat om een muziekfestival, sportevenement, beurs, of een bedrijfsbijeenkomst, het gebruik van evenementenbekers biedt verschillende voordelen, variërend van praktische overwegingen tot milieu-impact. Laten we eens dieper ingaan op waarom evenementenbekers zo populair zijn en waarom ze een goede keuze kunnen zijn voor verschillende soorten evenementen.

 1. Praktische overwegingen:
  • Gemak: Plastic of herbruikbare bekers zijn vaak veel handiger in gebruik dan glaswerk, vooral op locaties waar breukgevaar een zorg kan zijn.
  • Veiligheid: Bij evenementen met grote menigten is het gebruik van plastic bekers een veiligere optie dan glaswerk, omdat het risico op verwondingen door glasbreuk wordt verminderd.
  • Efficiëntie: Het gebruik van gestandaardiseerde bekers kan de efficiëntie van het serviceteam verbeteren, omdat het gemakkelijker is om drankjes te schenken en te serveren.
 2. Branding en promotie:
  • Merkelement: Bedrukte bekers bieden een uitstekende mogelijkheid voor merkexposure. Ze kunnen worden bedrukt met het logo van het evenement, sponsors, of zelfs de namen van artiesten of sprekers, waardoor ze een krachtig marketinginstrument worden.
  • Souvenir: Voor deelnemers kunnen bedrukte bekers ook dienen als een tastbare herinnering aan het evenement, wat hun betrokkenheid en loyaliteit kan vergroten.
 3. Milieu-impact:
  • Herbruikbare opties: Steeds meer evenementen kiezen voor herbruikbare bekers als een milieuvriendelijkere alternatief voor wegwerpplastic. Deze bekers kunnen meerdere keren worden gebruikt, waardoor de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door het evenement wordt verminderd.
  • Recyclebaarheid: Zelfs wegwerpplastic bekers kunnen worden gerecycled, hoewel dit afhankelijk is van de beschikbaarheid van recyclingfaciliteiten op de locatie van het evenement.
 4. Kostenoverwegingen:
  • Kostenbesparend: Voor herbruikbare bekers geldt vaak dat hoewel de initiële kosten per eenheid hoger kunnen zijn dan wegwerpplastic, de lange termijn kosten aanzienlijk lager uitvallen omdat ze meerdere keren kunnen worden gebruikt.
  • Aanpasbare opties: Bedrukte bekers kunnen in grote hoeveelheden worden besteld tegen relatief lage kosten, waardoor ze een betaalbare manier zijn om branding te integreren in het evenement.

Kortom, het gebruik van evenementenbekers biedt tal van voordelen, van praktische overwegingen tot branding mogelijkheden en milieuvriendelijkheid. Of het nu gaat om het verbeteren van de algehele ervaring van deelnemers, het verminderen van de milieu-impact van het evenement, of het versterken van de merkidentiteit, het kiezen van de juiste soort bekers kan een significante invloed hebben op het succes en de perceptie van het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffiebekers bedrukken Paper2Paper

Cup Type:

Single Walled

Cup Size:

200ml

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.