Aanvullende SUP-wetgeving vanaf 2023


Aanvullende SUP-wetgeving vanaf 2023

Promocups | Aanvullende SUP-wetgeving vanaf 2023

Sinds 1 januari 2024 gelden nieuwe regels voor het gebruik van wegwerpplastic , bijvoorbeeld voor horeca, evenementen, kantoren, scholen en sportclubs. 

Extra kosten voor het gebruik van plastic wergwerpbekers en -bakjes voor dranken en maaltijden voor onderweg
Sinds 1 juli 2023 betalen klanten van afhaallocaties, bezorglocaties en supermarkten voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Voor dranken en maaltijden die ter plekke worden bereid, kunnen klanten ook kiezen voor het gebruik van een herbruikbaar alternatief. Zo kunnen ze op de ene locatie bijvoorbeeld zelf een beker of bakje meenemen. En op de andere locatie gebruikmaken van retourneerbare bekers of bakjes die worden aangeboden door de locatie. 

Herbruikbaar servies verplicht voor eten en drinken ter plaatse
Klanten die vanaf 1 januari 2024 in hotels, cafés of restaurants iets drinken of eten, krijgen geen wegwerpbekers of -bakjes met plastic erin. Herbruikbaar servies is de standaard. Op 1 januari 2024 zijn bijvoorbeeld ook kantoren, bedrijfskantines, scholen, sportclubs, verenigingen, gesloten evenementen en attractieparken overgestapt op herbruikbare bekers en bakjes.

Het gebruik van plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen is bij consumptie ter plaatse verboden, tenzij er voorzien kan worden in een inzamelsysteem dat hoogwaardige recycling mogelijk maakt. Hoogwaardige recycling is op dit moment alleen mogelijk bij PET-producten, dus verpakkingen van andere materialen mogen vanaf 2024 niet meer aangeboden worden bij consumptie ter plaatse ook niet tegen bijbetaling.

Vanaf 1 januari 2024 consumptie op locatie

Wegwerpverpakkingen die plastic bevatten zijn niet meer toegestaan bij consumptie op locatie, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor.

Voor aanvullende informatie over de nieuwe SUP-wetgeving en specifieke voorschriften voor uw sector kunt u terecht op www.minderwegwerpplastic.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffiebekers bedrukken Paper2Paper

Cup Type:

Single Walled

Cup Size:

200ml

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.