Een kartonnen beker met een PE-coating is een beker gemaakt van karton, die is bedekt met een polyethyleen (PE) coating aan de binnenkant. De PE-coating is een dunne laag van polyethyleen die op het oppervlak van het karton is aangebracht om te voorkomen dat vloeistoffen, zoals warme dranken, door het karton heen sijpelen.

Deze bekers worden vaak gebruikt voor het serveren van warme dranken zoals koffie, thee of soep. De kartonnen buitenkant biedt stevigheid en isolatie, terwijl de PE-coating voorkomt dat de vloeistof door het karton dringt en de beker doorweekt raakt.

Het gebruik van een PE-coating op kartonnen bekers heeft voordelen, zoals het verminderen van lekkage en het bieden van een warmtebarrière voor het vasthouden van warme dranken. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige PE-coatings mogelijk niet biologisch afbreekbaar zijn en daardoor bijdragen aan het afvalprobleem.

In recente jaren zijn er echter ook alternatieven op de markt gekomen, zoals bekers met een coating op waterbasis. Paper2paper, de papieren bekers die echt van papier zijn gemaakt en samen met papier kunnen worden gerecycled.

Koffiebekers bedrukken Paper2Paper

Cup Type:

Single Walled

Cup Size:

200ml

Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.